Okul Rehberlik Servisinin Tanıtılması

Okul Rehberlik Servisinin Tanıtılması hedefi doğrultusunda okul psikolojik danışmanımız/rehber öğretmen Fatmanur TOĞRUL okulumuz sınıflarında tanışma etkinlikleri gerçekleştirmiştir.


30-11-202030-11-202030-11-202030-11-202030-11-202030-11-202030-11-2020Okul Rehberlik Servisinin Tanıtılması hedefi doğrultusunda okul psikolojik danışmanımız/rehber öğretmen Fatmanur TOĞRUL okulumuz sınıflarında tanışma etkinlikleri gerçekleştirmiştir. Tanışma etkinliğinde  gökkuşağı balığı hikayesi anlatılmıştır. Hikayedeki kahramanlar dil çubuklarında hikaye anlatılırken gösterilmiş ve hayvanlar aracılığıyla anlatılan bu hikayedeki bilge ahtapotun gökkuşağı balığının sorununu dinlemesi ve ona yardım etmesi aracılığıyla okulun psikolojik danışmanının da bilge ahtapot gibi çocuklara yardım ettiği mesajı öğrencilerimize iletilmiştir. psikoljik danışman ya da ahtapot öğretmen kavramı kullanılmış rehberlik servisinin kapısına ahtapot resmi ve sınıfların simgeleri yapıştırılıp bütünleştirilmiştir.  ahtapot öğretmenden hangi konularda yardım isteyebilecekleri rehberlik servisi acil yardım çantasındaki durumlar çocuklara anlatılmıştır. 

*bir sorunun olduğunda

*problemini tek başına çözemediğinde

*mutluluğunu paylaşmak istediğinde

*hata yaptığında 

*sırrını paylaşmak için 

*kalbin kırıldığında, mutsuz olduğunda gibi durumlarda başvurulabileceği çocuklara anlatılmış ve onlara da saydırılmıştır.

Etkinliğin son kısmında patates adam etkinliği tasarlanmış ve yalnız tarlada canı sıkılan domatese  bir arkadaşı beraber yapılmaya çalışılmış ve patates adamın vücudundaki parçalar tek tek yapıştırılmış, işlevlerinden bahsedilmiştir. en son parçalar tamamlandığında onun bir patates adam olduğu ortaya çıkmış ve patates aam şarkısıyla çocuklar dans etmiş ve etkinlik sonlandırılmıştır.30-11-2020



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi